Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika SAD-a u RH Roberta Anthonya Bradtkea

Ministar Jandroković zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na potpori koju kontinuirano pružaju Republici Hrvatskoj

Ministar Jandroković zahvalio je Sjedinjenim Američkim Državama na potpori koju kontinuirano pružaju Republici Hrvatskoj, a posebice na potpori koju su joj pružale tijekom pristupanja u članstvo NATO-a. Također je zahvalio veleposlaniku Bradtkeu na osobnom doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između dviju zemalja, koji su za njegova mandata prerasli u partnerske. Zahvalio mu je i na njegovu angažmanu i potpori u zajedničkim naporima uspostave mira i stabilnosti u zemljama jugoistoka Europe.

Na sastanku je bilo govora i o hrvatskom pristupnom procesu za članstvo u Europskoj uniji. Ministar Jandroković kazao je kako će Hrvatska nastaviti sa svim potrebnim reformama kako bi u što skorijem roku postala punopravna članica Unije, a veleposlanik Bradtke poručio je pritom kako u tome ima punu potporu Sjedinjenih Američkih Država.

Tijekom oproštajnog posjeta veleposlanika Bradtkea bilo je riječi i o stanju u regiji te zajedničkom angažmanu u mirovnim misijama.



Priopćenja