Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se na marginama „Croatia Summita 2009“ u Dubrovniku, s ministrom vanjskih poslova Republike Kosovo Skënderom Hyseniem

Bilateralne odnose između dviju zemalja sugovornici su ocijenili prijateljskim i bez otvorenih pitanja s brojnim zajedničkim interesima za daljnju suradnju

Bilateralne odnose između dviju zemalja sugovornici su ocijenili prijateljskim i bez otvorenih pitanja s brojnim zajedničkim interesima za daljnju suradnju. Ministar Jandroković kazao je kako je Hrvatska spremna aktivno pomoći Kosovu u nizu područja, od institucionalne izgradnje do prijenosa iskustava vezanih uz pristupne procese prema euroatlantskim integracijama.

Na sastanku je bilo govora i o daljnjem unaprjeđenju gospodarske suradnje između Hrvatske i Kosova, pri čemu su istaknuti brojni potencijali, posebice u području trgovine i infrasturnih projekata.

Ministar Jandroković upoznao je ministra Hysenia i s tijekom pristupnih pregovora Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji. Obostrano je ocijenjeno kako je hrvatsko članstvo u Europskoj uniji od posebnog značaja za stabilnost svih zemalja u regiji. Ministri Jandroković i Hyseni također su potvrdili spremnost obiju država za nastavkom regionalne suradnje na svim razinama u duhu dobrosusjedstva i na načelu ravnopravnosti.



Priopćenja