Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik mr. sc. Željko Vukosav otvorio je u subotu, 4. srpnja 2009. godine, u portugalskom gradu Maiji, zajedno s portugalskim domaćinima, Međunarodni sajam rukotvorina

Riječ je o najvećem sajmu takve vrste u Portugalu, koji posjećuje oko 200.000 posjetitelja, a na njemu se ove godine, uz 180 ostalih izlagača, po prvi puta kao zemlja-gost predstavila Republika Hrvatska

Riječ je o najvećem sajmu takve vrste u Portugalu, koji posjećuje oko 200.000 posjetitelja, a na njemu se ove godine, uz 180 ostalih izlagača, po prvi puta kao zemlja-gost predstavila Republika Hrvatska. Na hrvatskom štandu, kojemu je pripalo počasno središnje mjesto na sajmu, Republika Hrvatska je predstavila svoju snažnu povezanost s morem, u nas već nagrađivanim proizvodima u murano-staklu. Veliki interes posjetitelja su pobudile i turističke brošure Hrvatske turističke zajednice, jer je Hrvatska ove godine u Portugalu u punome smislu riječi hit-destinacija.

U večernjem dijelu programa nastupio je zagrebački gitaristički Trio Elogio koji je u četvrtak, 2. srpnja 2009. godine, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Portugalskoj Republici, održao koncert u Lisabonu. Koncert je otvorio hrvatski veleposlanik mr. sc. Željko Vukosav.

Posebnost ovog multinacionalnog mladog trija klasičnih gitara je u tome što ga čine Tomislav Vukšić iz Hrvatske, Pedro Ribeiro Rodrigues iz Portugala te Petrit Ceku iz Kosova. Gostovanje Trija Elogio u Portugalu financijski je poduprlo Ministarstvo kulture RH.



Priopćenja