Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U Hamburgu je otvorena izložba fotografija članova Foto kluba Zagreb

Izložba jednog od najstarijih foto klubova u Europi organizirana je u sklopu kulturne manifestacije „11. altonale 2009“, a u povodu predstojećeg Dana državnosti Republike Hrvatske

Ova je izložba početak suradnje Udruženja arapskih fotografa u Europskoj uniji i hrvatskih foto amatera, te se održava pod nazivom „Foto umjetnost između Sredozemlja i južno europskog poluotoka“.

Otvarajući izložbu hrvatski generalni konzul Žarko Plevnik istaknuo je značaj suradnje između zaljubljenika u fotografiju iz različitih dijelova svijeta, kultura i religija, napomenuvši kako ona na specifičan način drugima približava ne samo dio kulture već i gledanja na današnji svijet. Nazočnima se obratio i predsjednik skupštine hamburške gradske četvrti Altona i predsjednik Udruženja arapskih fotografa u EU Fahti Abu Toboul.

Izložba u Hamburgu bit će otvorena do konca ovog mjeseca, a onda bi prema željama organizatora trebala biti prenesena i postavljena u Jordanu. Tijekom jeseni arapski bi fotografi trebali izlagati u Hrvatskoj.



Priopćenja