Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. Miro Kovač održao je, u petak, 5. lipnja 2009. godine, na Institutu za istočnu Europu u Dresdenu predavanje na temu «Hrvatska na putu u Europsku uniju»

Predavanju je nazočilo stotinjak osoba iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i znanosti, među kojima su bili i dogradonačelnik Dresdena Detlef Sittel i zastupnik u Europskom parlamentu Holger Krahmer

Predavanju je nazočilo stotinjak osoba iz svijeta politike, gospodarstva, kulture i znanosti, među kojima su bili i dogradonačelnik Dresdena Detlef Sittel i zastupnik u Europskom parlamentu Holger Krahmer.

Veleposlanik Kovač naglasio je kako je put Hrvatske u euroatlanske integracije, unatoč svim poteškoćama, vrlo uspješan. Poručio je pritom kako će Hrvatska nakon ulaska u NATO nastaviti raditi na ostvarivanju svog drugog strateškog vanjskopolitičkog cilja – punopravnog članstva u Europskoj uniji. Također je kazao kako je, polazeći od skorog uklanjanja slovenske blokade pristupnih pregovora, Hrvatska spremna završiti pregovore s Europskom unijom do kraja ove godine.



Priopćenja