Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Japanu posjetilo je izaslanstvo dobrotvorne organizacije Soroptimist International iz Kawasakija (SIK)

Predstavnice organizacije koja brine o pravima žena, na čelu s predsjednicom Ryoko Hori i predsjednicom međunarodnoga odbora SIK-a Yuko Abe primio je veleposlanik dr. Drago Štambuk i tom prilikom predstavio hrvatske prirodne i kulturne ljepote

Predstavnice organizacije koja brine o pravima žena, na čelu s predsjednicom Ryoko Hori i predsjednicom međunarodnoga odbora SIK-a Yuko Abe primio je veleposlanik dr. Drago Štambuk i tom prilikom predstavio hrvatske prirodne i kulturne ljepote.

U izaslanstvu SIK-a bile su poslovne žene, menadžerice i savjetnice tvrtki različitih profila koje su izrazile želju za suradnjom s Republikom Hrvatskom u okviru svojih međunarodnih aktivnosti te za povezivanjem s istoimenom zagrebačkom organizacijom. Također, ponudile su i potporu hrvatskim studentima u Kawasakiju i Japanu.

Veleposlanik Štambuk ujedno je pozvao izaslanstvo SIK-a na otvorenje izložbe Hrvatski spomenici na UNESCO-voj listi zaštićene svjetske baštine, koja će se nakon predstavljanja tokijskoj publici održati u Kawasakiju, gradu prijatelju Rijeke, od 1. do 14. lipnja 2009. godine.



Priopćenja