Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović i veleposlanik Ukrajine Markijan Lubkivskij potpisali su Memorandum o suglasnosti između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Ukrajine o suradnji u

Državni tajnik Božinović je prigodom potpisivanja Memoranduma još jednom naglasio spremnost Hrvatske da svojim iskustvima pomogne Ukrajini na njezinom putu prema europskim integracijama

Državni tajnik Božinović je prigodom potpisivanja Memoranduma još jednom naglasio spremnost Hrvatske da svojim iskustvima pomogne Ukrajini na njezinom putu prema europskim integracijama. U razgovoru je obostrano potvrđeno da su bilateralni odnosi vrlo dobri i neopterećeni otvorenim pitanjima uz obostranu želju da se dodatno razvijaju na svim poljima.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju gospodarske suradnje te je ovim putem veleposlanik Lubkivskij pozvao hrvatske ulagače na sudjelovanje u projektu modernizacije ukrajinskog plinovoda, koji je, kako je naglasio, uz euroatlantske integracije jedan od prioriteta Ukrajine.

Ovo je ujedno bio i oproštajni posjet veleposlanika Markijana Lubkivskog, koji je preuzeo dužnost nacionalnog koordinatora za predstojeće Europsko nogometno prvenstvo u Ukrajini 2012. godine.



Priopćenja