Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović sastao se s državnom tajnicom za Europu u Ministarstvu vanjskih poslova Kraljevine Norveške Elisabeth Walaas

Držani tajnik Božinović zahvalio je državnoj tajnici Walaas na osobnom doprinosu u razvoju inače odličnih odnosa dviju država i kao nekadašnje veleposlanice u Zagrebu i sada kao državne tajnice

Držani tajnik Božinović zahvalio je državnoj tajnici Walaas na osobnom doprinosu u razvoju inače odličnih odnosa dviju država i kao nekadašnje veleposlanice u Zagrebu i sada kao državne tajnice. Zahvalio je na kontinuiranoj i višegodišnjoj norveškoj pomoći, od humanitarne, gospodarske i bilateralne do aktualne norveške potpore u obrazovanju i razmjeni iskustava u pitanjima vezanim za EU. Dodao je i kako Hrvatska visoko cijeni kontinuiranu pomoć Norveške u razminiranju.

Svoju sugovornicu državni tajnik Božinović izvijestio je o stanju pregovora RH s EU, dodavši da je RH prihvatila konačni prijedlog povjerenika EK za proširenje Ollija Rehna za rješavanje blokade hrvatskih pregovora od strane Slovenije. Izrazio je odlučnost RH za nastavkom reformi potrebnih za članstvo u EU.

Državna tajnica Walaas čestitala je Hrvatskoj na ulasku u NATO, nazvavši to povijesnim događajem. Prenijela je veliki interes Norveške za očuvanjem stabilnosti u jugoistočnoj Europi i u tom kontekstu rekla kako je vrlo važno da Hrvatska uskoro postane članica Europske unije te na taj način pošalje ohrabrujuću poruku drugim zemljama regije.



Priopćenja