Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik RH u Japanu dr. Drago Štambuk sastao se s predsjednicom Japanske agencije za međunarodnu suradnju Sadako Ogatom

Predsjednica Agencije Ogata u razgovoru s veleposlanikom Štambukom potvrdila je kako su hrvatsko-japanski odnosi u sve snažnijem usponu te kako je Hrvatska zasluženo jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Japanu

Predsjednica Agencije Ogata u razgovoru s veleposlanikom Štambukom potvrdila je kako su hrvatsko-japanski odnosi u sve snažnijem usponu te kako je Hrvatska zasluženo jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Japanu. Prisjetila se i svojega boravka u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata, kada se kao visoka povjerenica UN-a za izbjeglice, bavila problemom izbjeglih i prognanih osoba.

Veleposlanik Štambuk i Sadako Ogata razgovarali su i o sudjelovanju Hrvatske u NATO savezu, te pregovorima za članstvo u Europskoj uniji.

Sadako Ogata trenutno predsjeda Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju, državnom agencijom osnovanom 2003. godine, u cilju pružanja pomoći zemljama u razvoju. Putem Agencije provode se programi službene razvojne pomoći japanske Vlade.



Priopćenja