Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik RH u Japanu dr. Drago Štambuk primio je u četvrtak, 7. svibnja 2009. godine, renomiranoga japanskog arhitekta Junya Ishigamija

Ishigami je posjetio hrvatsko Veleposlanstvo slijedom njegovoga prošlogodišnjeg boravka u Hrvatskoj i predavanja koje je održao u Muzeju hrvatske arhitekture HAZU u Zagrebu

Ishigami je posjetio hrvatsko Veleposlanstvo slijedom njegovoga prošlogodišnjeg boravka u Hrvatskoj i predavanja koje je održao u Muzeju hrvatske arhitekture HAZU u Zagrebu. Veleposlanik Štambuk tom se prigodom osvrnuo na Ishigamijevo eksperimentiranje s materijalima, napomenuvši kako u njegovim radovima dolazi do izražaja spajanje organskih i anorganskih osobina.

Ishigami je izvijestio veleposlanika Štambuka o predstojećem posjetu Hrvatskoj u rujnu ove godine radi sudjelovanja u projektu dizajniranja deset vila u Zagrebu, kojom prilikom će na poziv časopisa za arhitekturu „ORIS“ održati i javno predavanje. Ishigami je rekao kako ga posebno zanima tradicijska i obnoviteljska arhitektura te je na prijedlog veleposlanika Štambuka kazao kako će tijekom boravka u Hrvatskoj posjetiti Dalmaciju i vidjeti mogućnost svog angažmana u obnovi starih kamenih zgrada uništenih tijekom Drugoga svjetskog rata.

Junya Ishigami dobitnik je ovogodišnje najveće nagrade Japanskoga udruženja arhitekata za cjelokupni opus kao najmlađi u povijesti Udruženja, a poznat je po uključivanju principa suživota prirode i čovjeka u svoje arhitekturne izvedbe.



Priopćenja