Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Diplomatska akademija MVPEI RH u suradnji sa Srednjoeuropskom inicijativom (SEI) organizira međunarodnu konferenciju na temu “Moderna europska diplomacija i diplomatsko obrazovanje”, koja se održava u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik od 7. do 9. svibn

U četvrtak, 7. svibnja 2009. godine, Forum su svojim govorima svečano otvorili ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Aleksandar Heina i alternativni glavni tajnik Srednjoeuropske inicijative Gerhard Phanzelter

U četvrtak, 7. svibnja 2009. godine, Forum su svojim govorima svečano otvorili ravnatelj Uprave za Europu i Sjevernu Ameriku u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Aleksandar Heina i alternativni glavni tajnik Srednjoeuropske inicijative Gerhard Phanzelter.

Riječ je o 12. međunarodnom diplomatskom skupu koji se posljednjih godina i službeno naziva Dubrovački diplomatski forum Srednjoeuropske inicijative (The CEI Dubrovnik Diplomatic Forum). Ovogodišnji Forum ima za cilj omogućiti stručnu raspravu o aktualnim trendovima i izgledima europske diplomacije, njezinim osobitim bilateralnim i multilateralnim aspektima, kao i ciljevima, sadržaju, strukturi i dinamici diplomatskog djelovanja i obrazovanja u Europi.

Na Forumu sudjeluju predstavnici iz država članica Srednjoeuropske inicijative - Albanije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke Republike, Hrvatske, Italije, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Ukrajine, te iz Njemačke, Portugala, SAD i Ujedinjenog Kraljevstva. Radi se o domaćim i inozemnim stručnjacima za područja diplomacije, vanjske politike i međunarodnih odnosa, ravnateljima diplomatskih akademija i drugim visokim predstavnicima službe vanjskih poslova, sveučilišnim profesorima i drugima koji se u državama članica Srednjoeuropske inicijative bave diplomatskim obrazovanjem i međunarodnom suradnjom, a svojim aktivnostima pridonose stručnom i profesionalnom razvoju diplomata i diplomatske struke.



Priopćenja