Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Markijana Lubkivskog.

Sugovornici su potvrdili prijateljske odnose između dviju zemalja koji su u stalnom usponu i bez otvorenih pitanja

Sugovornici su potvrdili prijateljske odnose između dviju zemalja koji su u stalnom usponu i bez otvorenih pitanja.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju gospodarske suradnje, pri čemu je pozitivno ocijenjena dosadašnja dinamika robne razmjene koja je u 2008. godini iznosila preko 250 milijuna dolara, a značajna povećanja bilježi i u ovoj godini. Istaknuvši potencijal hrvatskih građevinskih poduzeća veleposlanik Lubkivski pozvao ih je da se što aktivnije uključe u poslove izgradnje infrastrukturnih objekata koji će se u Ukrajini graditi u povodu predstojećeg Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine.

Također je uputio zahvalu hrvatskoj Vladi na suspenziji viznog režima za ukrajinske državljane tijekom ljetne sezone, istaknuvši kako je takav potez naišao na velik odjek među ukrajinskim turistima i već bilježi pozitivne rezultate.

Ministar Jandroković naglasio je spremnost Hrvatske da svojim iskustvima pomogne Ukrajini na njezinom putu prema euroatlantskim integracijama.



Priopćenja