Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik dr. Miro Kovač nazočio je „Hrvatskoj gala večeri“

Večeri su nazočili visoki predstavnici bavarskog političkog, gospodarskog i kulturnog života

Večeri su nazočili visoki predstavnici bavarskog političkog, gospodarskog i kulturnog života, među ostalima izaslanik zemaljskog Ministarstva za gospodarstvo, infrastrukturu, promet i tehnologiju Hermann Lück, predsjednica Kluba zastupnika stranke Savez 90/Zeleni u zemaljskom parlamentu Margareta Bause, te zastupnik u pokrajinskom parlamentu i predsjednik Bavarsko-hrvatskog društva Konrad Kobler,.

Veleposlanik Kovač u svojoj pozdravnoj riječi posebno je pohvalio rad Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice na djelotvornoj promidžbi hrvatskog turizma i Hrvatske kao vrlo privlačne destinacije. U svom je govoru naglasio povezanost turizma i ostalih grana gospodarstva te njemačke gospodarstvenike pozvao da ulažu u Hrvatsku. Također je istaknuo ulogu iseljenih Hrvata kao poveznice između Hrvatske i Njemačke.

Izrazivši zadovoljstvo ulaskom Hrvatske u NATO istaknuo je kako hrvatska vlada kontinuirano provodi daljnje reforme potrebne za priključenje Hrvatske i Europskoj uniji. U tom pogledu zahvalio je Saveznoj Republici Njemačkoj i pokrajini Bavarskoj na potpori koju Hrvatskoj pružaju od njezina osamostaljenja.

Uz veleposlanika Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj, dr. Miru Kovača, svečanosti je također prisustvovao i generalni konzul RH u Münchenu Vladimir Duvnjak.



Priopćenja