Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović sastao se s državnom tajnicom Ministarstva obrane barunicom Ann Taylor

Državni tajnik Božinović rekao je da je Hrvatska još prije no što je postala članicom NATO-a značajno doprinosila međunarodnoj sigurnosti kroz sudjelovanje u čitavom nizu mirovnih operacija

Državni tajnik Božinović rekao je da je Hrvatska još prije no što je postala članicom NATO-a značajno doprinosila međunarodnoj sigurnosti kroz sudjelovanje u čitavom nizu mirovnih operacija. Također je istaknuo kako se Hrvatska raduje bliskoj suradnji koju će imati s Ujedinjenom Kraljevinom unutar Sjevernoatlantskog saveza. Državni tajnik Božinović je izvijestio sugovornicu i o najnovijim događajima vezanima uz nastojanja da se odblokiraju hrvatski pristupni pregovori s Europskom unijom.

Britanska državna tajnica barunica Taylor rekla je da pristupanje Europskoj uniji treba pratiti individualna postignuća te je pokazala razumijevanje za hrvatsku poziciju. Ponovila je želju da Hrvatska što prije postane punopravnom članicom Europske unije. Dodala je kako se nada bliskoj suradnji britanskih oružanih snaga s hrvatskima koje su u njenoj zemlji vrlo cijenjene te uživaju puno povjerenje britanske vojske.



Priopćenja