Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović održao je zajedničku tiskovnu konferenciju sa šefom Delegacije Europske komisije Vincentom Degertom

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija dr. sc. Davor Božinović održao je u petak, 24. travnja 2009. godine, zajedničku tiskovnu konferenciju sa šefom Delegacije Europske komisije Vincentom Degertom na kojoj su predstavili aktivnosti u sklopu Europskog tjedna 2009. godine.

Neki od projekata namijenjenih informiranju građana o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji uključuju i višednevnu turneju EU busa koji će ove godine posjetiti deset hrvatskih gradova: Supetar, Knin, Opatiju, Krapinu, Karlovac, Čakovec, Koprivnicu, Viroviticu i Vinkovce, a svoje će putovanje završiti na središnjoj proslavi Dana Europe na Cvjetnom trgu u Zagrebu. Osim na Cvjetnom trgu, 9. svibnja će Dan Europe biti obilježen i na jezeru Bundek gdje će biti održan niz utrka pod motom 'Sportom u EUropu', kao i predstavljanje glazbenog CD-a 'Poleti pjesmo do Europe'.

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu za studente će biti organiziran niz predavanja u sklopu projekta 'Dani Europske unije', a na svečanom otvorenju, koje će se održati 4. svibnja, okupljene će, uz ostale govornike, pozdraviti i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković.

Europski tjedan će, kao i proteklih godina, biti obilježen u svim županijama Republike Hrvatske gdje će, u organizaciji Županijskih savjeta za europske integracije, u svim županijskim središtima biti postavljeni info štandovi s publikacijama o Europskoj uniji, dok će lokalne radio i TV postaje emitirati posebne emisije s ciljem informiranja javnosti o procesu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.



Priopćenja