Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Drugog dana službenog posjeta Portugalskoj Republici, ministar Gordan Jandroković sastao se s predsjednikom Parlamenta Portugalske Republike Jaimeom Gamom

Zahvalivši na potpori Portugalske Republike hrvatskom ulasku u članstvo Sjevernoatlantskog saveza ratificiranjem Protokola o proširenju Saveza na Republiku Hrvatsku, ministar Jandroković izvijestio je predsjednika Parlamenta Gamu o završnim aktivnostima koje se poduzimaju pred summit NATO-a u Strasbourgu i Kehlu

izvor: http://www.parlamento.pt
Drugog dana službenog posjeta Portugalskoj Republici, ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u utorak, 10. ožujka 2009. godine, s predsjednikom Parlamenta Portugalske Republike Jaimeom Gamom.

Zahvalivši na potpori Portugalske Republike hrvatskom ulasku u članstvo Sjevernoatlantskog saveza ratificiranjem Protokola o proširenju Saveza na Republiku Hrvatsku, ministar Jandroković izvijestio je predsjednika Parlamenta Gamu o završnim aktivnostima koje se poduzimaju pred summit NATO-a u Strasbourgu i Kehlu. Izrazio je čvrsto uvjerenje da će na summitu, na kojem će se proslaviti 60. obljetnica NATO-a, Republika Hrvatska sudjelovati kao punopravna članica Saveza.

Ministar Jandroković izvijestio je predsjednika portugalskog Parlamenta i o aktualnim zbivanjima u procesu pristupnih pregovora Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te u tom kontekstu zahvalio na iskazanoj potpori Portugala.

Ukratko je predstavio dosadašnji tijek usklađivanja hrvatskog i europskog zakonodavstva, kao i daljnje aktivnosti koje će Hrvatska poduzimati u tom području.

Nakon sastanka s predsjednikom Parlamenta Portugalske Republike Jaimeom Gamom, ministar Jandroković je otputovao u Bruxelles gdje će se sastati s povjerenikom Europske komisije za proširenje Ollijem Rehnom i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Samuelom Žbogarom.



Priopćenja