Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji dr. Svjetlan Berković predao je 16. veljače 2009. godine, u Ljubljani, vjerodajnice

Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji dr. Svjetlan Berković predao je 16. veljače 2009. godine, u Ljubljani, vjerodajnice Predsjedniku Republike Slovenije Danilu Türku i ministru vanjskih poslova Republike Slovenije Samuelu Žbogaru

izvor: http://www.mzz.gov.si
Veleposlanik Republike Hrvatske u Republici Sloveniji dr. Svjetlan Berković predao je 16. veljače 2009. godine, u Ljubljani, vjerodajnice Predsjedniku Republike Slovenije Danilu Türku i ministru vanjskih poslova Republike Slovenije Samuelu Žbogaru.

Nakon predaje vjerodajnica, u razgovorima s predsjednikom Türkom i ministrom Žbogarom veleposlanik Berković istaknuo je kako će tijekom obnašanja svog veleposlaničkog mandata pridonijeti daljnjoj izgradnji i razvoju dobrih odnosa između dviju država.

U pogledu dosadašnjeg razvoja međudržavnih odnosa sugovornici su se osvrnuli na značajni ostvareni iznos međusobne robne razmjene, razvijene turističke potencijale s velikim brojem slovenskih turista u Hrvatskoj, kao i razvijenu pograničnu suradnju te kulturne veze. Istaknuto je kako sve to ukazuje na mogućnosti daljnje zajedničke suradnje na svim razinama.



Priopćenja