Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sudjelovao je na zajedničkoj sjednici Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora i Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a

Obraćajući se nazočnima ministar Jandroković istaknuo je važnost ulaska Republike Hrvatske u NATO rekavši kako to predstavlja ostvarenje jednog od najvažnijih ciljeva hrvatske vanjske politike od njene samostalnosti

Obraćajući se nazočnima ministar Jandroković istaknuo je važnost ulaska Republike Hrvatske u NATO rekavši kako to predstavlja ostvarenje jednog od najvažnijih ciljeva hrvatske vanjske politike od njene samostalnosti. Napomenuo je kako ulaskom u NATO Hrvatska ulazi u krug zemalja s kojima dijeli iste vrijednosti, a samim time ojačat će svoj sigurnosni, politički pa i ekonomski položaj.

Govoreći o ulozi Republike Hrvatske kao jamca stabilnosti u jugoistočnoj Europi rekao je kako ona svojim iskustvima može biti pozitivan primjer i ostalim zemljama u regiji, posebice kad su u pitanju procesi euroatlantskih integracija.

Sjednici su bili nazočni predsjednik Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora Mario Zubović, voditelj Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a prof. Krešimir Ćosić, te šef Misije RH pri NATO-u veleposlanik Igor Pokaz.



Priopćenja