Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Bianca Matković sastala se s predsjednicom Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida Mirjanom Dobranović

Državna tajnica Matković dala je punu potporu radu Saveza, pohvalivši njegov doprinos u društvenoj integraciji osoba s invaliditetom, te kazavši kako i u budućnosti mogu računati na njezinu pomoć

Državna tajnica Matković dala je punu potporu radu Saveza, pohvalivši njegov doprinos u društvenoj integraciji osoba s invaliditetom, te kazavši kako i u budućnosti mogu računati na njezinu pomoć.

Predsjednica HSUTI-a Dobranović upoznala je državnu tajnicu Matković s aktivnostima saveza koji broji 82 udruge osoba s invaliditetom na lokalnoj razini. Istaknuvši kako su prioriteti djelovanja usmjereni na informiranje i senzibiliziranje javnosti o pravima i potrebama osoba s invaliditetom, podsjetila je kako su u izdanju HSUTI-a već tiskani, te prevedeni na više europskih jezika, bontoni za djecu i odrasle, vezani uz svakodnevno ophođenje prema osobama s invaliditetom. Predsjednica HSUTI-a Dobranović također je izvijestila državnu tajnicu Matković o planiranom projektu međunarodne suradnje za osobe s invaliditetom, a u sklopu kojeg bi se, u suradnji s hrvatskim i francuskim stručnjacima, održao niz edukativnih tribina o ljudskim pravima i pravima osoba s invaliditetom.

Državna tajnica Matković složila se s potrebom održavanja navedenih edukativnih tribina, posebice usmjerenih na djecu i mlade, te ponudila potrebnu pomoć u njihovoj organizaciji.



Priopćenja