Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković susreo se s izvjestiteljem Europskog parlamenta za Republiku Hrvatsku i potpredsjednikom Socijalističke skupine u Europskom parlamentu Hannesom Swobodom

Ministar Jandroković upoznao je izvjestitelja Swobodu s naporima koje Republika Hrvatska poduzima u cilju ispunjavanja svojih obveza u procesu pristupanja u punopravno članstvo u Europskoj uniji

Ministar Jandroković upoznao je izvjestitelja Swobodu s naporima koje Republika Hrvatska poduzima u cilju ispunjavanja svojih obveza u procesu pristupanja u punopravno članstvo u Europskoj uniji. U razgovoru je naglasio kako je Hrvatska odlučna nastaviti s reformama, posebice u ključnim područjima kao što su pravosuđe, borba protiv korupcije i organiziranog kriminala te restrukturiranje brodogradnje.

Hannes Swoboda izrazio je nadu u što skorije iznalaženje rješenja graničnog spora Hrvatske i Slovenije, koji je, prema njegovim riječima, pravno pitanje za što postoje međunarodne konvencije koje ga reguliraju. Neovisno o tome koliko razrješenju graničnog spora Hrvatske i Slovenije mogu pomoći međunarodni sud i međunarodno posredovanje, dvije strane moraju nastaviti razgovarati, kazao je Swoboda.

Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo Swobodinim Izvješćem o Hrvatskoj koje je u Vanjskopolitičkom odboru Europskog parlamenta prihvaćeno gotovo jednoglasno. Potpora koju Republika Hrvatska uživa među zastupnicima Europskog parlamenta zasigurno je jasan znak da Europska unija s odobravanjem gleda na snažan napredak koji Hrvatska ostvaruje na svim područjima, zaključio je Jandroković.



Priopćenja