Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

U MVPEI RH pozvan je veleposlanik Republike Srbije u RH Radivoj Cvetićanin

U Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske 23. prosinca 2008. godine pozvan je veleposlanik Republike Srbije u Republici Hrvatskoj Radivoj Cvetićanin kako bi mu se uručila prosvjedna nota zbog ponovnih izmjena Uredbe Vlade Republike Srbije o zaštiti imovine dijelova tvrtki čije je sjedište na teritoriju bivših republika SFRJ

Uz podsjećanje srbijanske strane kako je 24. srpnja 2008. godine, zbog prethodnih izmjena Uredbe Vlade Republike Srbije o zaštiti imovine dijelova tvrtki čije je sjedište na teritoriju bivših republika SFRJ, već zaprimila prosvjed Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske, još jednom je ukazano na neprihvatljivost usvajanja propisa kojima se, nakon potpisivanja i stupanja na snagu Ugovora o pitanjima sukcesije, priječi primjena istog Ugovora, posebice njegovog Aneksa G.

Srbijanska strana je pozvana da se u očekivanju rješenja imovinsko-pravnih pitanja između Republike Hrvatske i Republike Srbije na bilateralnoj osnovi, i to upravo na načelima ugrađenim u Ugovor o pitanjima sukcesije, suzdrži od radnji koje bi otežale konačno rješavanje tog pitanja.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija je u tom smislu zatražilo žurnu obustavu primjene predmetne Uredbe o izmjenama i dopunama Uredbe o zaštiti imovine dijelova tvrtki čije je sjedište na teritoriju bivših republika SFRJ.



Priopćenja