Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Predsjednik Republike Bugarske Georgi Prvanov odlikovao je veleposlanika Republike Hrvatske u Republici Bugarskoj Dražena Vukova Colića najvišim bugarskim odličjem

Istaknuvši doprinos veleposlanika Colića u intenziviranju političkih kontakata na najvišoj razini između Bugarske i Hrvatske

Istaknuvši doprinos veleposlanika Colića u intenziviranju političkih kontakata na najvišoj razini između Bugarske i Hrvatske, bugarski predsjednik Prvanov podsjetio je kako su tijekom posljednjih godina ostvareni brojni kontakti dužnosnika iz izvršne vlasti dviju zemalja, a prijateljski bilateralni odnosi dostigli su, prema njegovim riječima, stratešku važnost za Bugarsku.

Predsjednik Prvanov izrazio je zadovoljstvo i razvojem gospodarskih odnosa između dviju država. Zaključno je istaknuo kontinuiranu bugarsku podršku Republici Hrvatskoj na putu prema euroatlantskim integracijama.

Veleposlanik Vukov Colić zahvalio je na uručenom odličju i snažnoj podršci koju Bugarska pruža Hrvatskoj na putu prema članstvu u Europskoj uniji i NATO-u, kazavši kako su se obje zemlje svojim aktivnostima i razvojem bilateralnih odnosa dokazale kao neizostavni dio europskog prostora i stupovi stabilnosti u regiji jugoistočne Europe. Zahvalio je i na podršci koju su bugarski dužnosnici i državne ustanove pružale njemu osobno i Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sofiji u prigodi organiziranja kulturnih, gospodarskih i drugih manifestacija, što je bitno olakšalo obogaćivanje svekolike međusobne suradnje.



Priopćenja