Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković održao je odvojene bilateralne sastanke s austrijskim ministrom vanjskih poslova dr. Michaelom Spindeleggerom i moldavskim ministrom vanjskih poslova Andreijem Stratanom, a susreo se i s britanskim ministrom vanjskih poslova Dav

Ministri Jandroković i Spindelegger istaknuli su zadovoljstvo izvrsnim bilateralnim odnosima i suradnjom između Republike Hrvatske i Republike Austrije

Ministri Jandroković i Spindelegger istaknuli su zadovoljstvo izvrsnim bilateralnim odnosima i suradnjom između Republike Hrvatske i Republike Austrije.

Ministar Jandroković zahvalio je svojem austrijskom kolegi na dosadašnjoj potpori koju je Republika Austrija pružala Republici Hrvatskoj na njezinom putu prema punopravnom članstvu u Europskoj uniji, te izrazio uvjerenje da će dvije zemlje nastaviti uspješno surađivati i kao nestalne članice Vijeća sigurnosti UN-a.

Ministar Gordan Jandroković također je svojem austrijskom kolegi dr. Michaelu Spindeleggeru čestitao na nedavnom imenovanju i poželio mu uspjeh u radu, te ga pozvao u službeni posjet Hrvatskoj.

Prigodom sastanka s ministrom vanjskih poslova Republike Moldove Andreijem Stratanom, ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo vrlo dobrim bilateralnim odnosima bez otvorenih pitanja i naglasio otvorenost Republike Hrvatske za jačanjem suradnje dviju zemalja. Ministar Jandroković ponudio je moldovskoj strani i suradnju na području prenošenja hrvatskih iskustava u eurointegracijskom procesu.

Na marginama Ministarskog sastanka OESS-a ministar Jandroković se susreo i s ministrom vanjskih poslova Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske Davidom Milibandom.



Priopćenja