Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović otvorio je u Hrvatskoj Kostajnici obnovljeni Euro-info centar

Euro info centar u Hrvatskoj Kostajnici dio je projekta „Europa u Hrvatskoj“ kojeg je također pokrenulo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u cilju što boljeg informiranja građana o Europskoj uniji i aktivnostima Vlade Republike Hrvatske za ulazak u punopravno članstvo, te promicanja interneta kao sredstva opće komunikacije

Euro info centar u Hrvatskoj Kostajnici dio je projekta „Europa u Hrvatskoj“ kojeg je također pokrenulo Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija u cilju što boljeg informiranja građana o Europskoj uniji i aktivnostima Vlade Republike Hrvatske za ulazak u punopravno članstvo, te promicanja interneta kao sredstva opće komunikacije. U Republici Hrvatskoj trenutno je uspostavljeno 110 Euro-info točaka.

U sklopu boravka u Hrvatskoj Kostajnici državni tajnik Božinović održao je predavanje na temu "Što hrvatskim građanima donosi članstvo u EU?". Tom je prilikom upoznao predstavnike lokalne uprave, gospodarstvenike i učenike Srednje škole "Ivan Trnski" s funkcioniranjem Europske unije, njezinim zajedničkim politikama te procesom pristupanja Republike Hrvatske. Posebnu pozornost posvetio je mladima i njihovim očekivanjima o dodatnim mogućnostima koje im donosi članstvo u Europskoj uniji.



Priopćenja