Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Veleposlanik Vilović izabran na mjesto predsjedavajućeg međuvladinim Odborom stručnjaka VE za terorizam

Odbor se trenutno bavi izradom profila zemalja s kapacitetima za borbu protiv terorizma, razmjenom informacija u svezi kompenzacije žrtvama terorizma, ukazivanjem nedostataka u međunarodnom pravu i antiterorističkom djelovanju

Odbor se trenutno bavi izradom profila zemalja s kapacitetima za borbu protiv terorizma, razmjenom informacija u svezi kompenzacije žrtvama terorizma, ukazivanjem nedostataka u međunarodnom pravu i antiterorističkom djelovanju, kao i nadgledanjem procesa potpisivanja i ratificiranja relevantnih konvencija u borbi protiv terorizma, posebice Konvencije Vijeća Europe u sprječavanju terorizma.

Na jučerašnjem sastanku Vijeća Europe Švedska je predala šestomjesečno predsjedanje Vijećem Španjolskoj. Predstavljajući prioritete djelovanja, španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos tom je prigodom najavio kako će Španjolska u proljeće 2009. godine održati prvi sastanak potpisnica Konvencije Vijeća Europe u sprječavanju terorizma, čime će pojačati naglasak na aktualni značaj pitanja antiterorizma.



Priopćenja