Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sudjelovao u Kišinjevu u Republici Moldovi na ministarskom sastanku zemalja članica Srednjoeuropske inicijative (SEI)

U svom izlaganju ministar Jandroković se osvrnuo na ulogu i značenje Srednjoeuropske inicijative u jačanju regionalne suradnje i procesa europskih integracija

U svom izlaganju ministar Jandroković se osvrnuo na ulogu i značenje Srednjoeuropske inicijative u jačanju regionalne suradnje i procesa europskih integracija.

Naglasio je da je Srednjoeuropska inicijativa, kao najstarija regionalna inicijativa, tijekom svojeg postojanja uvijek bila instrument regionalne stabilnosti i napretka. Zemlje članice svojim su djelovanjem afirmirale Srednjoeuropsku inicijativu kao forum za razmjenu iskustava i znanja te podršku u pristupanju Europskoj uniji, kazao je Jandroković.

Zauzeo se za čvrste i partnerske odnose između zemalja članica SEI i EU. U tom smislu, naglasio je perspektivu članstva za sve zemlje regije kao najbolje jamstvo političke stabilnosti i gospodarskog napretka.

Ministar Jandroković istaknuo je potporu Republike Hrvatske reorganizaciji suradnje unutar SEI-a, što predstavlja najprimjereniji odgovor na nove geopolitičke izazove u regiji. Iskazao je potporu Republike Hrvatske uvođenju novih instrumenata i mehanizama međusobne suradnje koji će poboljšati razmjenu znanja i iskustava između zemalja članica i potaknuti aktivnosti u različitim područjima zajedničkih interesa.



Priopćenja