Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković susreo se u Varšavi s predstavnicima hrvatskih tvrtki

Sa sastanka ministra Jandrokovića i hrvatskih gospodarstvenika i posrednika koji djeluju u Poljskoj, stiže poziv hrvatskim građevinskim tvrtkama da se aktivnije uključe u poslove izgradnje cestovne infrastrukture

Sa sastanka ministra Jandrokovića i hrvatskih gospodarstvenika i posrednika koji djeluju u Poljskoj, stiže poziv hrvatskim građevinskim tvrtkama da se aktivnije uključe u poslove izgradnje cestovne infrastrukture. Kako su upoznali šefa hrvatske diplomacije, u veljači i ožujku sljedeće godine objavit će se natječaji za izgradnju gotovo 3.500 km autoceste.

Mogućnosti za poboljšanje gospodarskih odnosa postoje i u plasmanu hrvatskih vina, koja se sve češće nalaze na vinskim kartama najprestižnijih poljskih restorana.

Dobro je stanje i u turističkoj djelatnosti. Ove je godine Republiku Hrvatsku posjetilo preko 400.000 Poljaka koji su ostvarili 2,5 milijuna noćenja. Predstavnik Hrvatske turističke zajednice (HTZ) i predstavnici najvećih turoperatora dijele ocjenu kako će unatoč svjetskoj financijskoj krizi te brojke sljedeće godine biti nadmašene.

Na sastanku su uz ministra Jandrokovića, sudjelovali i predstavnici HTZ-a, tvrtki „Podravka“, „Pliva“, „Winteca“, „Vina Guccio Domagoj“ i turističke agencije „Adriatic“.



Priopćenja