Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković susreo se tijekom službenog posjeta Republici Cipar 23. i 24. studenoga, s pripadnicima mirovne misije iz Republike Hrvatske

Riječ je o hrvatskim vojnim i policijskim službenicima koji na Cipru djeluju u sklopu mirovne misije Ujedinjenih naroda

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, tijekom službenog posjeta Republici Cipar 23. i 24. studenoga, susreo se s pripadnicima mirovne misije iz Republike Hrvatske.

Riječ je o hrvatskim vojnim i policijskim službenicima koji na Cipru djeluju u sklopu mirovne misije Ujedinjenih naroda. Republika Hrvatska sudjeluje s ukupno sedam pripadnika, od čega su četvero časnici Oružanih snaga, a troje službenici policije Republike Hrvatske.

Sudjelovanje vojne komponente Republike Hrvatske u ovoj mirovnoj misiji započelo je 2004. godine i do danas je osobnim doprinosom službenika steklo velik ugled, zahvaljujući ratnom iskustvu, operativnosti u rješavanju incidenata i profesionalnom pristupu. Policijska komponenta mirovne misije prisutna je od 2005. godine, a hrvatskim su pripadnicima na svečanosti 19. studenog 2008. godine dodijeljene medalje Ujedinjenih naroda za njihovo sudjelovanje u misiji.

Susret s pripadnicima mirovne misije ministar Jandroković iskoristio je da im u ime hrvatske Vlade čestita na dodijeljenim medaljama, ali i da im zahvali na njihovom doprinosu u očuvanju mira i stabilnosti ovog dijela Europe.



Priopćenja