Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio ministricu za Europu pri Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Caroline Flint

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo postignutom razinom bilateralne suradnje koja je ojačana i u okviru provedbe Strategijskog partnerstva između Hrvatske i Velike Britanije 2008/2009, ključnog za promicanje daljnje suradnje između dviju država

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo postignutom razinom bilateralne suradnje koja je ojačana i u okviru provedbe Strategijskog partnerstva između Hrvatske i Velike Britanije 2008/2009, ključnog za promicanje daljnje suradnje između dviju država.

Ministar Jandroković uputio je zahvalu na pomoći i potpori Ujedinjenog Kraljevstva Hrvatskoj u pristupnim procesima za članstvo u euroatlantskim integracijama. Također je izrazio zadovoljstvo najnovijim Izvješćem Europske komisije o napretku Republike Hrvatske u pristupnim pregovorima s Europskom unijom i danim rasporedom za dovršenje pregovora. Napomenuo je kako će Hrvatska poduzeti dodatne napore u provedbi svih potrebnih reformi kako bi tehnički dio pregovaračkog procesa s EU Hrvatska okončala do kraja mandata ove Komisije, odnosno do kraja 2009. godine.

Ministrica za Europu Caroline Flint također je pozdravila Izvješće o napretku koje je objavila Europska komisija, kazavši da Ujedinjeno Kraljevstvo u potpunosti podržava širenje EU i u tom okviru nastojanja Hrvatske da postane njezinom punopravnom članicom.

Na sastanku se razgovaralo i o stanju u regiji, pri čemu je ministar Jandroković istaknuo kako je euroatlantska perspektiva najbolje rješenje za sve zemlje jugoistočne Europe, te iskazao spremnost Hrvatske da im pomogne na tom putu. Ministrica Flint također je ocijenila važnom ulogu Hrvatske u regiji, posebice u pogledu njezine suradnje sa ostalim državama.



Priopćenja