Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Bianca Matković primila je predsjednika Hrvatskog svjetskog kongresa Josipa Sovulja, te tajnika i koordinatora Svjetskih hrvatskih igara Juru Striku

Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa izvijestili su državnu tajnicu Matković o dosadašnjim aktivnostima Kongresa te o smjernicama budućih projekata

Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa izvijestili su državnu tajnicu Matković o dosadašnjim aktivnostima Kongresa te o smjernicama budućih projekata. Kao neke od inicijativa naveli su Hrvatske svjetske igre 2010. godine, organizaciju gospodarskih konvencija s ciljem jačanja poslovnog ulaganja u Republiku Hrvatsku, pokretanje virtualnog mentorstva za studente, te korištenje fondova Ujedinjenih naroda i važnost predstavništva HSK u ECOSOC vijeću UN-a.

Državna tajnica Matković upoznala je prisutne s aktivnostima vezanim uz pristupni proces Republike Hrvatske za punopravno članstvo u EU, te je istaknula kako proces pristupanja RH Europskoj uniji i NATO-u iskazuje gospodarsku i političku sigurnost RH, a samim time ona postaje još privlačnija stranim ulaganjima. S obzirom na postojeće potencijale razgovaralo se o jačanju suradnje između Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Hrvatskog svjetskog kongresa u provedbi pojedinih projekata te u daljnjem unaprjeđivanju komunikacije s Hrvatima u inozemstvu i potencijalnim stranim ulagačima.

Predstavnici Hrvatskog svjetskog kongresa izrazili su podršku Vladi Republike Hrvatske i MVPEI u dosadašnjim projektima i aktivnostima promocije hrvatskog gospodarstva. Prisutni su izrazili zadovoljstvo dosadašnjim radom te su naglasili potrebu jačanja prezentacije RH u inozemstvu kroz jačanje gospodarske diplomacije ali i uspješnom komunikacijom s organizacijama poput Hrvatskog svjetskog kongresa.



Priopćenja