Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio u posjet veleposlanika Republike Srbije Radivoja Cvetićanina

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u srijedu, 5. studenoga 2008. godine, u posjet veleposlanika Republike Srbije Radivoja Cvetićanina, koji je nakon sedam mjeseci vraćen na dužnost u Zagreb

Tom prigodom izrazio je zadovoljstvo davanjem suglasnosti Republike Srbije za novog hrvatskog veleposlanika u Beogradu kao i povratkom veleposlanika Cvetićanina u Hrvatsku, te istaknuo kako je to dobra osnova za unaprjeđenje međudržavnih odnosa.

Ministar Jandroković rekao je kako je Hrvatska priznala Kosovo kao čin političke realnosti i kako to pitanje ne treba biti preprekom razvoja i unaprjeđenja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Republike Srbije.

Ministar Jandroković također je rekao kako Republika Hrvatska, u svjetlu daljnje izgradnje dobrosusjedskih odnosa, nakon ispunjenja kriterija daje potporu ulasku Srbije, ali i svih drugih zemalja regije, u Europsku uniju. U tom je smislu iskazao i otvorenost Republike Hrvatske za pomoć u pristupnim procesima.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja suradnje u području gospodarstva, zaštite i ostvarivanja prava nacionalnih manjina, kao i međuparlamentarne suradnje.



Priopćenja