Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik dr. sc. Davor Božinović primio je bivšeg ministra vanjskih poslova Republike Turske i bivšeg civilnog predstavnika glavnog tajnika NATO-a za Afganistan Hikmeta Cetina

Državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o tijeku hrvatskih pregovora s EU kao i o situaciji u Jugoistočnoj Europi

Državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika o tijeku hrvatskih pregovora s EU kao i o situaciji u Jugoistočnoj Europi. Gospodin Cetin odao je priznanje velikom uspjehu kojeg je Hrvatska postigla od vremena kad ju je kao turski ministar vanjskih poslova posjećivao u ratnim godinama, do danas kada stoji na pragu članstva u EU.

Ukazujući na ozbiljnost sigurnosne situacije u Afganistanu i Pakistanu Cetin je odao priznanje Hrvatskoj za sudjelovanje u ISAF-u, ocijenivši kako ona u toj mirovnoj misiji igra značajnu i zapaženu ulogu.

Državni tajnik Božinović izvijestio je sugovornika i o dobroj dinamici ratifikacije Protokola o proširenju NATO-a na Republiku Hrvatsku, izrazivši uvjerenje kako će Hrvatska na sljedećem summitu Saveza u proljeće 2009. godine sudjelovati kao njegov punopravni član.

Rekavši kako bi ratifikacija Protokola u Turskoj trebala biti završena do kraja ove godine, Cetin je istaknuo kako je ulazak Hrvatske u NATO od velike važnosti za čitavu regiju jugoistočne Europe.



Priopćenja