Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je zamjenika ministra vanjskih poslova i trgovine Republike Koreje Shina Kak-Sooa

U sklopu svog posjeta Republici Hrvatskoj zamjenik ministra Kak-Soo otvorit će danas nove zgrade Veleposlanstva i rezidencije Republike Koreje u Zagrebu

Na sastanku ministra Jandrokovića i zamjenika ministra Kak-Sooa izraženo je zadovoljstvo bilateralnim odnosima između dviju zemalja koji su ocijenjeni vrlo dobrima i bez otvorenih pitanja, a ministar Jandroković čestitao je pritom i na otvaranju novih zgrada Veleposlanstva i rezidencije u Zagrebu. S obzirom na postojeće potencijale razgovarano je o daljnjem jačanju međusobne suradnje između Hrvatske i Koreje, ponajprije u gospodarskom području. Zamjenik ministra Kak-Soo podsjetio je kako već postoji interes korejskih gospodarstvenika za ulaganja u sektoru brodogradnje u Hrvatskoj.

Ministar Jandroković upoznao je zamjenika ministra Kak-Sooa i s aktualnostima u procesima pristupanja Republike Hrvatske euroatlantskim integracijama, pri čemu je izrazio uvjerenje kako će se s hrvatskim približavanjem Europskoj uniji otvoriti i novi prostori za međusobnu suradnju.

Zamjenika ministra Kak-Sooa primila je i državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković. Napomenula je tom prigodom kako s izgrađenim infrastrukturnim sustavom Hrvatska može biti Koreji dobra prometna poveznica s državama Europske unije, posebice u pogledu namjeravanog korejskog ulaganja na području zone Luke Rijeka. Također je napomenula kako postoji interes da se u Zagrebu organizira gospodarski forum na kojem bi korejskim poduzetnicima bilo predstavljeno hrvatsko gospodarstvo.

Današnjem otvorenju novih zgrada Veleposlanstva i rezidencije Republike Koreje u Zagrebu nazočit će državna tajnica za ustroj, razvoj i upravljanje Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Maja Vrtarić.



Priopćenja