Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Bianca Matković sastala se s glavnim tajnikom Ministarstva za europska i međunarodna pitanja Republike Austrije dr. Johannesom Kyrleom

Državna tajnica Matković upoznala je glavnog tajnika Kyrlea s najnovijim aktivnostima koje hrvatska Vlada poduzima u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala

Državna tajnica Matković upoznala je glavnog tajnika Kyrlea s najnovijim aktivnostima koje hrvatska Vlada poduzima u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. U tom smislu izvijestila ga je i o temama danas održane sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost. Istaknuvši odlučnost hrvatske Vlade u borbi protiv svake vrste kriminala, rekla je kako se upravo radi i na usklađivanju zakonodavstva u tom području.

Glavnog tajnika Kyrlea upoznala je i s dinamikom pristupnih procesa Republike Hrvatske za punopravno članstvo u EU, te zahvalila Austriji na potpori koju pruža Hrvatskoj na njezinom putu prema euroatlantskim integracijama. Napomenuvši kako u ovim procesima Hrvatska može biti primjer ostalim država u regiji, glavni tajnik Kyrle rekao je kako i ubuduće može računati na austrijsku potporu. S glavnim tajnikom Kyrleom sastao se danas i državni tajnik za europske integracije dr. sc. Davor Božinović. Na sastanku je obostrano izraženo zadovoljstvo vrlo dobrim i prijateljskim odnosima između dviju zemlja, koji su bez otvorenih pitanja.

Državni tajnik Božinović upoznao je glavnog tajnika Kyrlea s aktualnostima u pogledu pristupnih pregovora Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji, izrazivši uvjerenje da će tehnički dio pregovora biti uspješno okončan tijekom 2009. godine. Sugovornici su se osvrnuli i na stanje u regiji i aktivnosti koje se provode u sklopu regionalne suradnje, a razgovaralo se i o gospodarskoj suradnji između dviju zemalja, koja je u stalnom usponu.



Priopćenja