Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

MVPEI u povodu obilježavanja Dana neovisnosti, organiziralo je od 10. do 12. listopada 2008. godine, posjet Šibensko-kninskoj županiji za šefove diplomatskih misija i međunarodnih organizacija akreditiranih u Republici Hrvatskoj

U sklopu posjeta, u kojem su sudjelovali i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, državna tajnica za politička pitanja Bianca Matković, državni tajnik za europske integracije dr. sc. Davor Božinović, državna tajnica za ustroj, razvoj i upravljanje Maja Vrtarić, te ostali dužnosnici Ministarstva, u subotu, 11. listopada, u turističkom naselju Solaris, u Šibeniku, održan je susret sa županom Šibensko-kninske županije Gordanom Paukom, gradonačelnicom Šibenika Nedjeljkom Klarić, predsjednikom Županijske gospodarske komore Petrom Škenderom te lokalnim gospodarstvenicima, pri čemu su nazočnima predstavljeni gospodarski potencijali Šibensko-kninske županije

U sklopu posjeta, u kojem su sudjelovali i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković, državna tajnica za politička pitanja Bianca Matković, državni tajnik za europske integracije dr. sc. Davor Božinović, državna tajnica za ustroj, razvoj i upravljanje Maja Vrtarić, te ostali dužnosnici Ministarstva, u subotu, 11. listopada, u turističkom naselju Solaris, u Šibeniku, održan je susret sa županom Šibensko-kninske županije Gordanom Paukom, gradonačelnicom Šibenika Nedjeljkom Klarić, predsjednikom Županijske gospodarske komore Petrom Škenderom te lokalnim gospodarstvenicima, pri čemu su nazočnima predstavljeni gospodarski potencijali Šibensko-kninske županije.

Ministar Jandroković potom je sa državnim tajnicima, ostalim suradnicima i predstavnicima diplomatskog zbora položio vijenac ispred spomen ploče postavljene kod Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Vodicama u sjećanje na vatrogasce stradale prošle godine na Velikom Kornatu.

U nastavku dana organiziran je bio posjet Nacionalnom parku Kornati, a posljednjeg dana puta, u nedjelju, 12. listopada, također je organiziran posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera. Pri tome su se nazočni susreli i sa županom Milanom Jurkovićem i njegovim suradnicima koji su im predstavili gospodarske potencijale Ličko-senjske županije.



Priopćenja