Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković susreo se s predsjednikom Republike Makedonije Brankom Crvenkovskim

Na sastanku je obostrano istaknut interes za daljnjim unaprjeđenjem odnosa između dviju država

Na sastanku je obostrano istaknut interes za daljnjim unaprjeđenjem odnosa između dviju država koji su ocijenjeni vrlo dobrima i bez otvorenih pitanja. Sugovornici su također naglasili visoku razinu međusobne suradnje u prioritetnim pitanjima vanjskopolitičkih odnosa, od približavanja EU i NATO-u, do suradnje u okviru Američko-jadranske povelje te razmjene iskustava u okviru regionalnih inicijativa.

Istaknuvši kako obje države dijele zajedničke ciljeve usmjerene prema euroatlantskim integracijama, ministar Jandroković također je rekao kako će Hrvatska svojim iskustvom pružiti potporu Makedoniji na ovom putu. Pritom je izrazio spremnost za nastavak intenzivnog dijaloga Hrvatske s Makedonijom u svim važnim bilateralnim i multilateralnim područjima, kao i kroz konkretnu i direktnu suradnju nadležnih resora. Ministar Jandroković izrazio je zadovoljstvo najavljenim službenim posjetom predsjednika Crvenkovskog Hrvatskoj u studenom ove godine.

Prvog dana službenog posjeta Republici Makedoniji ministar Jandroković održat će sastanak i s predstavnicima hrvatskih tvrtki, članica makedonsko-hrvatskog poslovnog kluba u Skopju, te s predstavnicima Zajednice Hrvata u Makedoniji.



Priopćenja