Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Jandroković, zajedno s ministrima zemalja članica, prisustvovao je danas 24. rujna sastanku Saveza civilizacija.

Riječ je o savezu osnovanom 2005. godine pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda, a na inicijativu španjolske i turske vlade, s ciljem poboljšanja razumijevanja i suradnje između naroda različitih kultura i religija te sprečavanja daljnje polarizacije i ekstremizma u svijetu. Na ministarskom sastanku u tom se kontekstu raspravljalo o daljnjim modalitetima ispunjenja temeljne misije Saveza.

Ministar Jandroković, zajedno s ministrima zemalja članica, prisustvovao je danas 24. rujna sastanku Saveza civilizacija. Riječ je o savezu osnovanom 2005. godine pod pokroviteljstvom Ujedinjenih naroda, a na inicijativu španjolske i turske vlade, s ciljem poboljšanja razumijevanja i suradnje između naroda različitih kultura i religija te sprečavanja daljnje polarizacije i ekstremizma u svijetu. Na ministarskom sastanku u tom se kontekstu raspravljalo o daljnjim modalitetima ispunjenja temeljne misije Saveza.

Ministar Jandroković održao je govor i pritom istaknuo potrebu prevladavanja konflikata temeljenih na vjerskim, etničkim i civilizacijskim razlikama te kontinuirano opredjeljenje Repulike Hrvatske, kao nestalne članice Vijeća sigurnosti, pridavanju doprinosa njihovom prevladavanju. U tom smislu dodao je kako konstantni razvoj tolerancije, te međusobnog razumijevanja i suradnje nemaju alternativu.



Priopćenja