Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je seminar „Jačanje nacionalnih institucionalnih mehanizama za ravnopravnost spolova putem edukacije koordinatora i koordinatorica u tijelima dr

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas, 23. rujna 2008. godine, seminar „Jačanje nacionalnih institucionalnih mehanizama za ravnopravnost spolova putem edukacije koordinatora i koordinatorica u tijelima državne uprave”

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor otvorila je danas, 23. rujna 2008. godine, seminar „Jačanje nacionalnih institucionalnih mehanizama za ravnopravnost spolova putem edukacije koordinatora i koordinatorica u tijelima državne uprave” . Dvodnevni seminar održava se u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija i Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, a uz financijsku pomoć Švedskog fonda za potporu institucija u Republici Hrvatskoj.

Otvarajući seminar potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor poručila je svim sudionicama i sudionicima seminara kako će Nacionalna strategija za promicanje ravnopravnosti spolova, Zakon o ravnopravnosti spolova i Zakon o suzbijanju diskriminacije i dalje biti temelj njihovog rada. Rekla je pritom kako u Vladi postoji snažna politička volja za provedbu ovih dokumenata, te kako i sam predsjednik Vlade dr. sc. Ivo Sanader istinski podupire ravnopravnu zastupljenost žena u političkom životu. Potpredsjednica Kosor također je naglasila da će Vlada nastaviti s pružanjem potpore promicanju ravnopravnosti spolova, zatraživši od koordinatora i koordinatorica za ravnopravnost spolova daljnji aktivan angažman u tom području.

Podsjetila je na jučerašnji Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, upozorivši pritom na lošu praksu po kojoj se o nasilju nad ženama ne govori, osim u ekstremnim slučajevima.



Priopćenja