Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Pomoćnik ministra Neven Pelicarić primio je veleposlanika Bosne i Hercegovine na njegov zahtjev

Pomoćnik ministra vanjskih poslova i europskih integracija Neven Pelicarić primio je u utorak, 2. rujna 2008. godine, veleposlanika Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandra Dragičevića na njegov zahtjev kako bi se razmotrila suradnja na rješavanju pitanja prava glasa za 2048 Hrvata s područja bosanske Posavine, a koji trenutno žive na teritoriju Republike Hrvatske

Pomoćnik ministra vanjskih poslova i europskih integracija Neven Pelicarić primio je u utorak, 2. rujna 2008. godine, veleposlanika Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj Aleksandra Dragičevića na njegov zahtjev kako bi se razmotrila suradnja na rješavanju pitanja prava glasa za 2048 Hrvata s područja bosanske Posavine, a koji trenutno žive na teritoriju Republike Hrvatske.

Bilo je riječi o daljnjim koracima koji bi omogućili da spomenuti birači mogu legitimno ostvariti svoje biračko pravo na navedenim lokalnim izborima zakazanim za 5. listopada ove godine.

Vezano uz isti problem ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković razgovarao je telefonski s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Svenom Alkalajem.

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija prošli je tjedan prosvjedovalo zbog odluke Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine da se ne prizna registracija za izlazak na lokalne izbore prognanim Hrvatima s područja bosanske Posavine, žrtvama i stradalnicima rata, koji trenutno žive na teritoriju Republike Hrvatske.



Priopćenja