Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Željko Kuprešak primio je izaslanstvo Sekretarijata za evropske integracije Crne Gore predvođeno sekretarom Anom Vukadinović

Državni tajnik za europske integracije mr. Željko Kuprešak primio je u srijedu, 27. kolovoza 2008. godine, izaslanstvo Sekretarijata za evropske integracije Crne Gore predvođeno sekretarom Anom Vukadinović

Nastavno na nedavni službeni posjet ministra vanjskih poslova i europskih integracija Gordana Jandrokovića Crnoj Gori, uzvraćen je posjet izaslanstva Sekretarijata za evropske integracije Crne Gore kako bi se bilateralna suradnja unaprijedila kroz razmjenu informacija i iskustava iz područja vezanih za proces europskih integracija u skladu s Protokolom o suradnji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske i Sekretarijata za evropske integracije Vlade Crne Gore.

Tijekom dvodnevnog boravka crnogorskog izaslanstva u Republici Hrvatskoj, uz sastanak s državnim tajnikom za europske integracije mr. Kuprešakom, bit će održani i radni sastanci s čelnicima relevantnih uprava, službi i odjela Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, kao i sastanci s čelnicima Središnjeg državnog ureda za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU.

Teme sastanaka obuhvaćaju pitanja koordinacije provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju te provedbu Nacionalnog programa za pristupanje RH EU, koordinaciju programa pomoći EU, obrazovanje državnih službenika na području europskih integracija, prevođenje pravnih akata Europskih zajednica te komuniciranje s javnošću o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.



Priopćenja