Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik Željko Kuprešak primio je veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj M. Françoisa Saint-Paula

Državni tajnik za europske integracije u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Željko Kuprešak primio je u ponedjeljak, 11. kolovoza 2008. godine, veleposlanika Francuske Republike u Republici Hrvatskoj M. Françoisa Saint-Paula

Na sastanku je prvenstveno bilo riječi o procesu pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji, pri čemu je veleposlanik Saint-Paul pohvalio Hrvatsku zbog postignutog napretka u pregovorima, te izrazio nadu kako će se isti završiti do kraja 2009. godine.

S obzirom na ratifikaciju Lisabonskog ugovora veleposlanik Saint-Paul ocijenio je kako je od iznimne važnosti da ga Republika Češka, kao sljedeća predsjedateljica EU, ratificira prije preuzimanja predsjedanja, smatrajući kako bi time potvrdila svoju dosljednost rješavanju institucionalnog okvira EU.

Vezano uz stajalište Hrvatske o aktualnoj situaciji u Gruziji, državni tajnik Kuprešak izvijestio je veleposlanika kako se Hrvatska pridružila zajedničkoj izjavi EU, uz poziv svim sudionicima sukoba na nastavak pregovora u cilju iznalaženja dugotrajnog rješenja novonastale krize.



Priopćenja