Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u oproštajni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Sir Johna Ramsdena

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u ponedjeljak, 21. srpnja 2008. godine, u oproštajni posjet veleposlanika Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj Sir Johna Ramsdena

Ministar Jandroković i veleposlanik Ramsden složili su se kako je postignuta razina suradnje razlog za zadovoljstvo, ustvrdivši da su vrlo dobri odnosi dodatnu potvrdu dobili tijekom nedavnog susreta predsjednika hrvatske Vlade dr. sc. Ive Sanadera i britanskog premijera Gordona Browna u Londonu kada je predstavljen i dokument o nastavku Strategijskog partnerstva između Hrvatske i Velike Britanije.

Sugovornici su izrazili želju za daljnjim jačanjem bilateralne suradnje te razmotrili stanje u regiji, pri čemu je istaknuta pozitivna hrvatska uloga u procesima jačanja stabilnosti u jugoistočnoj Europi.

Ministar Jandroković kazao je da Hrvatska iznimno cijeni kontinuiranu potporu Ujedinjene Kraljevine i pomoć koja joj je pružena u procesima pristupanja u punopravno članstvo Europske unije i NATO saveza. Naglasio je pri tom istaknutu ulogu veleposlanika Ramsdena i zahvalio mu na osobnoj predanosti tijekom obnašanja dužnosti veleposlanika u Republici Hrvatskoj.



Priopćenja