Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković sastao se u Umagu s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Svenom Alkalajem

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u subotu, 19. srpnja 2008. godine, u Umagu s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Svenom Alkalajem

Ministri Jandroković i Alkalaj razmotrili su razvoj bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje su ocijenili vrlo dobrima i prijateljskima. Razgovarali su i o otvorenim pitanjima te iskazali spremnost za njihovo što brže rješavanje.

Razmotrivši aktualno stanje u jugoistočnoj Europi, ministri su se složili kako je euroatlanska perspektiva svih zemalja regije najbolji način postizanja trajne stabilnosti i mira u ovom dijelu Europe.

Ministar Jandroković je istaknuo kako će Republika Hrvatska prenošenjem vlastitih iskustava nastaviti pružati potporu Bosni i Hercegovini na njezinom putu prema euroatlantskim integracijama, dodajući kako je punopravno članstvo u Europskoj uniji najbolji okvir za dugoročni razvoj te, zajedno s članstvom u NATO-u, jamstvo stabilnosti, sigurnosti i prosperiteta kako Hrvatske, tako i Bosne i Hercegovine.



Priopćenja