Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Moldove, Valeriua Bobutaca.

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 24. lipnja 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Republike Moldove u Republici Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti, Valeriua Bobutaca

Sugovornici su ocijenili odnose dviju zemalja vrlo dobrima, te su se složili kako tome u prilog govori intenzitet razmjene posjeta na najvišim razinama. Također je potvrđeno kako, u duhu takve razine političkih odnosa, postoje mogućnosti daljnjeg jačanja gospodarske suradnje, pri čemu su istaknuta područja metalurgije, kemijske industrije i agrikulture.

Veleposlanik Bobutac izrazio je moldovski interes za suradnju u području turizma te za ekspertizu hrvatskih stručnjaka u pogledu cestogradnje. Uz to je prenio veliko zanimanje moldovske strane za hrvatska iskustva i znanja u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Ministar Jandroković potvrdio je potpunu otvorenost Republike Hrvatske za prijenos iskustava u pogledu europskih integracija i spremnost za pomoć u tom procesu.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo odličnom suradnjom koju dvije zemlje postižu u raznim multilateralnim forumima.



Priopćenja