Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr. Željko Kuprešak sudjelovao je na Ljetnoj akademiji Europa Foruma Gradišća gdje je nazočio dodjeli nagrade EUROPAN

Državni tajnik za europske integracije mr. Željko Kuprešak, sudjelovao je u srijedu 18. lipnja 2008. godine na Ljetnoj akademiji Europa Foruma Gradišća, u Gradišću, Republika Austrija

Državni tajnik Kuprešak nazočio je dodjeli nagrade EUROPAN bivšem vicekancelaru i ministru vanjskih poslova Republike Austrije dr. Aloisu Mocku za životno djelo te počasnom konzulu Mađarske u Gradišću Michaelu Leieru za promicanje gospodarskih odnosa u srednjoj i istočnoj Europi. Državni tajnik Kuprešak se tom prilikom uzvanicima obratio prigodnim govorom u kojem je istaknuo kako je ovo još jedna potvrda dobrih hrvatsko-austrijskih odnosa i prijateljstva dviju zemalja. Posebno je zahvalio dr Mocku koji je snažno podupirao Hrvatsku na putu prema neovisnosti kao što i danas podupire Hrvatsku na njenom putu u euroatlantske integracije.

Govoreći o glavnom vanjskopolitičkom cilju Republike Hrvatske – ulasku u Europsku uniju – državni tajnik Kuprešak je kazao kako Hrvatska uspješno prolazi kroz intenzivno razdoblje reformi u brojnim područjima kako bi se što bolje pripremila za punopravno članstvo u EU.

Dodjeli nagrade je također nazočio i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Austrije dr. Hans Winkler.



Priopćenja