Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Bianca Matković sastala se s predsjednikom Vojnog odbora Europske unije generalom zbora Henriem Bentegeatom

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković sastala se u četvrtak, 12. lipnja 2008. godine, u Zagrebu, s predsjednikom Vojnog odbora Europske unije generalom zbora Henriem Bentegeatom

Dajući potporu Hrvatskoj u procesima pristupanja euroatlantskim integracijama general Bentegeat pozdravio je sve dosad provedene, te planirane reforme. Kao potvrdu pozitivnih reformi izvršenih na političkom, pravnom i gospodarskom području državna tajnica Matković istaknula je prošlogodišnje zatvaranje Misije OESS-a u Republici Hrvatskoj, kao i prošlotjednu dodjelu nagrade Republici Hrvatskoj od strane Svjetske banke za najboljeg gospodarskog reformatora u Europi, te drugog u svijetu.

Na sastanku se razgovaralo i o vojnim, te sigurnosnim pitanjima Europske unije i Republike Hrvatske, kao njezine buduće članice. General Bentegeat pohvalio je u tom smislu dosadašnje sudjelovanje hrvatskih vojnih i policijskih postrojbi u mirovnim misijama diljem svijeta.

Također se razgovaralo o političkim, te sigurnosnim aspektima država regije, pri čemu je državna tajnica Matković istaknula kako će Republika Hrvatska, kao faktor stabilnosti, i dalje doprinositi izgradnji mira i stabilnosti u regiji, te razvijati gospodarsku suradnju sa svim susjednim državama.



Priopćenja