Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Tajland u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Budimpešti, Piamsaka Milintachindu

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u utorak, 10. lipnja 2008. godine, u nastupni posjet veleposlanika Kraljevine Tajland u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Budimpešti, Piamsaka Milintachindu

Sugovornici su izrazili zadovoljstvo dobrim političkim odnosima dviju zemalja i suradnjom u multilateralnim forumima te istakli kako postoje mogućnosti daljnjeg unapređenja gospodarske suradnje oko čega je izražen obostran interes.

Ministar Jandroković predstavio je komparativne prednosti hrvatskog gospodarstva s naglaskom na kapacitete prometne povezanosti i infrastrukturu. Osobito je pri tom istaknuo ulogu Luke Rijeka kao ulazne točke za prostor Srednje i Jugoistočne Europe. Veleposlanik Milintachinda u smislu jačanja odnosa u gospodarstvu iskazao je interes tajlandske strane za osnivanje zajedničkog gospodarskog odbora.

Obojica su također izrazili želju da se dodatno intenzivira razmjena posjeta dužnosnika na svim razinama te da se proširi sveukupna suradnja.

Tijekom boravka u Zagrebu veleposlanika Milintachindu primio je i pomoćnik ministra dr. Ivica Tomić nadležan za odnose i suradnju s azijskim zemljama.



Priopćenja