Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državna tajnica Bianca Matković posjetila je danas Gimnaziju u Sisku gdje se susrela s timom pobjednika državnog natjecanja „Govorite li europski?“

Državna tajnica za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Bianca Matković posjetila je danas, 9. lipnja 2008. godine, Gimnaziju u Sisku gdje se susrela s timom pobjednika državnog natjecanja „Govorite li europski?“, održanog u sklopu Europskog tjedna 9. svibnja ove godine u Zagrebu

Tim sisačkih gimnazijalaca odnio je na ovom natjecanju uvjerljivu pobjedu povijesno-filozofskim prikazom osnovnih demokratskih odrednica Europe kakvu danas poznajemo, a sudjelovat će kao hrvatski predstavnici na završnom natjecanju 3. prosinca ove godine u Bruxellesu.

Nakon održanog scenskog nastupa sisačkih gimnazijalaca državna tajnica Matković izvijestila je nazočne učenike i profesore o aktualnostima u tijeku pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

Uputivši čestitke članovima pobjedničkog tima na postignutom uspjehu na državnoj razini državna tajnica Matković poželjela im je uspjeh u daljnjem natjecanju.

Državna tajnica odgovarala je na pitanja sisačkih gimnazijalaca o Europskoj uniji i NATO-u te im uručila poklone i publikacije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.



Priopćenja