Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Ministar Gordan Jandroković primio je glavnog ravnatelja Opće uprave za proširenje Michaela Leigha

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u petak, 30. svibnja 2008. godine, glavnog ravnatelja Opće uprave za proširenje Michaela Leigha koji je boravio u dvodnevnom posjetu Republici Hrvatskoj

Na sastanku su sudjelovali glavni pregovarač Republike Hrvatske za pregovore s Europskom unijom Vladimir Drobnjak i šef Delegacije Europske komisije u Republici Hrvatskoj Vincent Degert.

Nakon sastanka ministar Jandroković izjavio je kako su hrvatski nadležni predstavnici detaljno izvijestili glavnog ravnatelja Michaela Leigha o procesima prilagodbi i provedbi unutarnjih reformi. Ministar Jandroković izrazio je svoje zadovoljstvo što je prepoznat i pohvaljen ostvaren napredak u svim područjima. Napomenuvši kako u tom procesu još uvijek preostaje učiniti daljnje korake i uložiti dodatne napore, potvrdio je da je Republika Hrvatska u potpunosti usredotočena na ostvarenje tog cilja.

Glavni ravnatelj Leigh kazao je da je u ova dva dana tijekom sastanaka dobio potpun pregled po pojedinim područjima te iznio ocjenu kako pregovori za punopravno članstvo idu dobrim tijekom te da Hrvatska ulaže daljnje napore kako bi ispunila kriterije i sva mjerila.



Priopćenja