Ministarstvo vanjskih i europskih poslova

Državni tajnik mr. Željko Kuprešak sudjelovao je u Limi u Peruu, na petom Sastanku na vrhu Europske unije i Latinske Amerike i Kariba (EU-LAC)

Državni tajnik za europske integracije mr. Željko Kuprešak sudjelovao je u petak, 16. svibnja 2008. godine, u Limi u Peruu, na petom Sastanku na vrhu Europske unije i Latinske Amerike i Kariba (EU-LAC)

Na summitu je sudjelovalo šezdesetak šefova država i vlada zemalja Latinske Amerike i Kariba te Europske unije. Državi tajnik Kuprešak je kao voditelj izaslanstva Republike Hrvatske, države kandidatkinje za punopravno članstvo u Europskoj uniji, sudjelovao na plenarnoj sjednici prilikom otvaranja i prilikom zatvaranja sastanka. Pod motom «Zajednički odgovaramo na prioritete naših naroda», na summitu se raspravljalo o siromaštvu, nejednakosti, socijalnoj uključenosti te održivom razvoju, odnosno problemima zaštite okoliša, klimatskih promjena i energije. Šefovi država i vlada su kroz politički dijalog na najvišoj razini analizirali postignute rezultate u okviru EU-LAC strateškog partnerstva te je izražena obostrana podrška nastavku suradnje.



Priopćenja